Nejnovější recenze ze sekce Krbová kamna
- Pořízeno na doporučení tchána. Prý nesmrtelná kvalita.
- Málá kamna co toho prý hodně zvládnou si ověřím cca za měsíc nebo jindy a pokusím se sem referovat.
- Příslušenství
- Cena kamen i příslušenství je vysoká
- Byla by fajn nějáká množstevní sleva od výrobce
Prozatím neotestováno, ale po teuto drobnost vše na jesničku. Další info v budoucnu dodám. Dlouhá záruka na Norskou litinu dává tušit, že bude dobrá uvidíme.
- Vypadají dobře, v provedení Mastek i velmi dobře akumulují
- Při otevírání jde do prostoru spousta kouře a popela i když je dodržen předepsaný postup otevírání dveří.
I přes skvělý design už bych si je znovu nekoupil. Vadí mi problém při otevírání dveří. Další problém je s náhradními díly. Ve finále jsou 2x dražší než má výrobce uvedeno na stránkách a nedodržuje přislíbené termíny dodání.
Nedoporučuji
- Krásný design, pěkně se hodí do obýváku
- špatně se v nich topí,
Abslotutní šlápanec vedle při jejich zakoupení. Špatný odtah kouře, 2 polena vedle sebe jdou jen menší, větší lze přikládat pouze po jednom kousku a tím je horší prohořívání. Myslím, že jsou to kamna tak pro oko, ale funkčnost žádná. Rok jsme v kamnech nazatopili, protože je to spíš k vzteku, než radosti
ještě jsem nezkoušela
Jsme maximálně spokojeni.
- dobra vyhrevnost
- mam je 12 let a kazde 3 roky sem uplne rozpadne rost a samoty vedle nej. vermekulit po stranach drzi.
celkove spokojenost. vytopi rychle rodinny dum. sklo take obcas rychle zcerna,ale potom se opet vycisti.
- s ohledem na nízkou cenu pěkný vzhled, dobře topí
- Ne úplně 100% zpracování, mezi šamotovou izolací větší mezery , nepatrně prohnuté profily. Ale za ty peníze odpovídající.
ABX Karelie 10,5 TV černá/hnědá
Milena se
Přidáno: 16. února 2023
(naposledy upraveno 16. února 2023)
Zakoupeno v Centrum Vytápění.cz
- Zatím jsem produkt neobdržela, tak nemám co hodnotit
- Větší výkon a výrazně nižší spotřeba paliva oproti dosud použitým, klasickým krbovým kamnům. Stejný model mám už nějaký čas v provozu
- Horní ovládací páčka vzduchu je krátká, v provozu horká, nutno ovládat v rukavicích. Hodilo by se prodloužení vhodným izolantem. Knoflík otevírání dvířek je utažen nízkou maticí a stále se uvolňuje. Doporučuji trochu delší šroub a kvalitní samojistnou matici, nebo korunkovou matici se závlačkou.
Systém topení s dvojím spalováním je naprosto odlišný od topení v klasických krbových kamnech. Výrobce i prodejce předpokládají, že se tím zákazník nějak prokouše. Přiložený český návod je v tomto velmi skromný, hodilo by se více osvěty, možná i jak to v těch kamnech funguje. Pokud je v návodu odkaz na tři obrázky, měly by tam být místo odkazu na internetový zdroj.
- design
- změněné topeniště resp horní část, konečně někdo pochopil, že plech se vyhřeje!!!
- funguje zatím ok, i když vypálení barvy (asi 4 hodiny) nebylo zrovna příjemné!
- vydržel 15 let, málo či hodně nevím?
- předchozí mi vydržel 15 let
- porovnávám provedení a u nového je popelník na kterém se tolik šetřilo, že jsem dal raději ten 15 let starý - škoda :-(
- za 20 tis. a tolik šetření???
- z výroby dva fleky na antracitu, které nejdou odstranit, velká neshoda!!
- pro 36 měsíců záruky nutnost instatace app, proč to nejde přes email nebo internet?
- U návodu červená cedule ,,zastaveno clona,, , dost jsem se vylekal, zda mi neprodali nějaký zmetek, když taková veliká červená cedule!!!
Funkce a stav zhodnotím tak po měsíci používání, zatím předčasné. Ostatní + i - jsem popsal výše.
Asi bych příště už zvolil jinou značku, za náhradní díly ke starému krbu, chtěli cenu jak za 1/2 nového, škoda. Asi potřebují vydělávat na ND, ale cena 20 tis za nový není také málo!!!
O reakci výrobce nestojím........
Kamna fungují výborně a i pěkně vypadají. Sklo se nešpiní, popele je minimum. Dodací doba byla cca o měsíc delší než bylo avízováno, ale v dnešní době se to dalo čekat. Doručení na paletě, jsou dost těžké. Instalace je vcelku snadná, ale minimálně ve dvou lidech.
výhoda pěkný design
- Malá krbová kamna, efektivní způsob hoření, nižší spotřeba dřeva, než u předchozích krbovek.
Osvědčený výrobek s dlouhou životností.
- Chybějící šamot topeniště. Nelze se dostat přímo k topeništi. Popelník jak z papíru. Mohl by být silnější plech o 1 mm z kterého to je vyrobeno. Toto vše zkracuje životnost, o to dříve začnou téct.
Nepořizovat.
Kamna splnila má očekávání,topí hezky a dlouho. Jak se nahřejí tak mají dlouhou výhřevnost,se starými kamny se nedají srovnat.Provedení samotných kamen je kvalitní.
Nemohu hodnotit co jsem ještě neobdržel.
- dobré reference na značku
- Paradni kompaktni "Petry" s okynkem
- Vytopi byt cca 60 m2 bez problemu na cca jedno bukove polinko za hodinu
- Masivni litinova plotna
- Topime par tydnu a zatim naprosta spokojenost
- Nízká spotřeba paliva dobrý vykon