Nejnovější recenze ze sekce Krbová kamna

Ověřený zákazník Nejlevnejsikrbovakamna.cz Přemet Podlahovič

Přidáno: 4. prosince 2022

Zakoupeno v Nejlevnejsikrbovakamna.cz

• Jsou hezká
  • Netěsnost
  • Smrdí

Kamínka jsou sice hezká, ale tím to také končí. Při zatápění jde kouř všude, i tam, kde bych to nečekal.
Kolem dvířek, pod horní deskou.
... dobře, tak tedy vyvětrám.
Z kamen jde celkem slušnej smrad, který jsem při prvním použití očekaval. Ten smrad ale jede bomby i po desátém zatopení.
Ale nejvíc mě seje když to smrdí pořád, i když jsou kamna studená.
Společně s týmem jsme pátrali kde to jako smrdí, málel jsem si vykroutil hlavu, páč je mám instalované v rohu.
Asi smrdí barva v místě popelníku, která se vypaluje pomalu ale jistě, tam je totiž cítit ta rychta, ikdyž se netopí.
Co dodat? No, v místnosti mám smradu jako v cařihradu, takže větrám a větrám.

Chtěl jsem si občas přitopit a teď imrvére větrám. V té inverzi nic moc.
Nevím kde udělali soudruzi z SK chybu, amatéři.

Ověřený zákazník Nejlevnejsikrbovakamna.cz Ověřený zákazník

Přidáno: 3. prosince 2022

Zakoupeno v Nejlevnejsikrbovakamna.cz

• Levná
  • Topí dobře
  • Vzhledově se mi líbí kvalitní provedení

Používám je týden a jsem nadšen. Kamna jsou dobrá, funkční a když k tomu připočítám cenu. Tak jsou úžasná. Regulace výkonu funguje výborně. Čištění kamen je taky zmáknuté.

Haas+Sohn Avesta černá/woodstone

Haas+Sohn Avesta černá/woodstone

ken_kyo ken_kyo

Přidáno: 2. prosince 2022

• Fakt vypadají pěkně
  • kamenné bloky po zahřátí pěkně hřejí
  • při přikládání jde kouř do místnosti
  • malý zásobník na popel
  • okno se zakuřuje, i když topíme suchým dřevem
  • docela špatně se roztápí
  • regulátor přívodu vzduchu jde fakt ztuha, moje žena s tím nehne

Z kamen jsme fakt zklamaní. Vypadají nádherně, ale jsou spíš k zlosti. Když nakládáte dříví, tak dvířka mají pružinu, která je automaticky zavírá, což je asi fajn, ale furt je musíte přidržovat, když tam děláte hraničku k zapálení. Prostor pro dřevo je docela malý, takže se rychle spotřebuje vzduch a dřevo se špatně rozhořívá i když máme regulátor otevřený naplno. Roztápíme de facto jen třískami, jinak to nechytne.
Když potřebujete přiložit dříví, tak musíte počkat, až to přestane hořet a jen to doutná. Pak musíte pootevřít okno nebo dveře a lehoulince pootevřít dvířka kamen, aby se udělalo proudění z místnosti do kamen a do komína. Až pak můžete přihodit poleno. Což je fakt opruz, protože i pak se vám do místnosti vyvalí kouř (když to neuděláte, tak máte kouř během vteřiny všude). Nahoře, kde šlehají plameny, je deska, která odráží teplo. Ale zároveň vede kouř blízko ke dvířkům, takže když to pootevřete, tak to stejně vyletí do místnosti. To je asi největší průšvih těchhle kamen. Topil jsem už v různých kamnech, dost jsme se stěhovali, ale tohle jsem zažil jen u Avest. Fakt opruz.
Zvažujeme, že si kvůli tomu pořídíme nucený odtah na komín.
Stejně tak se fakt rychle zakouří sklo a my topíme 3 roky sušenými poleny, takže to není vlhkostí dřeva. Jde to vyčistit rychle, ale i tak.
Regulátor přívodu vzduchu je taková malá páčka vzadu, kterou regulujete posuvník dole. Když se s tím párkrát zarajbluje, tak to jde, ale ráno je to zatuhlé a i já jsem se už párkrát praštil, jak jsem zabral a vyklouzlo mi to z ruky. Žena s tím nehne po ránu vůbec, musím já.
Abych jen nehanil, tak kamna jsou fakt pěkná. A když se rozehřejí ty boční kameny, tak to ještě tak hodinu pěkně sálá.
Kdyby nestály tolik, tak už jsme je ale prodali a koupili si nějaká jiná, znovu bych do nich nešel.

Blist Ekonomik Lux LM černá

Ověřený zákazník Domácí prostor JH

Přidáno: 28. listopadu 2022

Zakoupeno v Domácí prostor

Doporučuje produkt
  • Primární vzduch nelze úplně zavřít, regulační kolečko pouze na nýtu - nevím jak dlouho vydrží...

Nadstandardní výhřevnost a účinnost, příjemná obsluha, sklo se nezanáší, líbivý design;

Thorma Verona AT černá

Thorma Verona AT černá

Ověřený zákazník Ptáček e-shop Ověřený zákazník

Přidáno: 27. listopadu 2022

Doporučuje produkt

instalace provedena ale ještě jsem nezatopil

Prity NS32 TV černá

Ověřený zákazník Profi stavba Petr

Přidáno: 24. listopadu 2022

Zakoupeno v Profi stavba

Doporučuje produkt
  • To že jsou kamna otočná v 90° je geniální.
  • Podstavec kamen postrádá jakýkoli adhezní prvek, a proto při snaze o pootočení je otáčíte celá.
  • Pružina která zavírá dvířka a je otravná. Ihned odmontovaná..

Jediný problém kamen je že při otočení o jednu nebo více aretačních poloh se otáčejí i s podstavcem po skle. Vyřešil jsem gumovou lemovkou nasunutou na plechový okraj podstavce. Guma má odolávat do 110°C ale úplně dole se stejně neohřejou tolik abych na podstavci neudržel ruku. To je jediná, ale podstatná výtka. Výrobce by měl na to myslet a nebo aretační polohy udělat jemnější.
Zápach z vypalující se barvy je normální a u nás se opakoval i po třetím zatopení. Prostě musíte počítat s tím že u nových kamen se pořádně topí a zároveň větrá. Doporučuji rozpálit co nejvíc a nešetřit!
Pružina která vám brání přiložit do kamen poleno a neustále zavírá dvířka je fakt k ničemu. Chápu že je to asi nějaké bezpečnostní opatření co vás nutí jednou rukou držet dvířka a druhou přikládat. Ale..

Jotul F 100 ECO.2 LL černá

Jotul F 100 ECO.2 LL černá

Ověřený zákazník Profi stavba RADEK

Přidáno: 22. listopadu 2022

Zakoupeno v Profi stavba

Doporučuje produkt
  • Jednoduchá a rychlá montáž.
  • Žádná
Panadero Oval 1 ocelová černá

Panadero Oval 1 ocelová černá

Ověřený zákazník Ptáček e-shop Helo Hetmánek

Přidáno: 21. listopadu 2022

Doporučuje produkt

Ještě čekáme na kominíka, tak zatím zkušnost není, ale vzhledově a zpracováním jsme spokojeni.

Haas+Sohn Adria mini II černá/béžová

Haas+Sohn Adria mini II černá/béžová

546531 546531

Přidáno: 20. listopadu 2022

Nedoporučuje produkt
  • Bohužel jsem na těchto kamnech nenašel jediné pozitivum,kupovali je rodiče a byli za ně néležitě pochváleni
  • oplach skla nefunguje
  • vypadáva při přiložení popel
  • neustále pootevřené přisávání vzduch jinak nehoří
  • rozpálená klička otevírání,

Kamna Hass+Sohn nikdy více.Konkrétně se jedná o kamna HAAS+SOHN ADRIA ,které si koupili rodiče před pár lety.Párkrát se v nich zatopilo a od té doby leží na půdě a čekají na sešrotování.Oplach skla u těchto kamen je absolutní utopie,než přiložíte musíte si vzít rukavici,protože se jinak spálíte o kličku,pak otevřete dvířka a vypadá vám popel,přiložíte a musíte je každou chvíli hlídat.protože nevíte co vám ten krám vyvede.Koupili jsem litinová kamna od Nordici a to je balzám na duší.Přiložíte jednou za dvě až tři hodiny a víc si kamen nemusíte všimnout.Sklo úplně čisté,krásně hřejí,přikládáte z boku,takže žádný kouř.Zkrátka a dobře od firmy Hass+Sohn bych si nekoupil ani pohrabáč...

Kratki Koza K6 130 černá

Kratki Koza K6 130 černá

Ověřený zákazník Moje krby a kamna Ověřený zákazník

Přidáno: 17. listopadu 2022

Zakoupeno v Moje krby a kamna

Doporučuje produkt
  • dobře hoří, rychle vyhřejí, vzhledově parádní
Boreal EH7000 černá

Boreal EH7000 černá

Ověřený zákazník Astra Krby Kamna Michal

Přidáno: 16. listopadu 2022

Zakoupeno v Astra Krby Kamna

Nedoporučuje produkt

chtěl jsem hezká rohová kamna s troubou jako bonusem v dnešní době drahých energií,náhrada za již historické 17 let stará rohová kamna ABX Lahti.
recenze po 10dnech používání .
V popisu uvedeno "Rohová dvouplášťová teplovzdušná (konvekční) kamna" realita je normální jednoplášť!!!!!
Prostě boky normální silný plech,který má po zatopení ale podstatně vyšší povrchovou teplotu!!!
Takže přes stejný výkon asi budu mít teď problém v zimě vytopit celý dům,je zásadní rozdíl mezi konvekcí a sáláním,tyto kamna nejsou konvekční!!!
viz zásadní rozdíl:
Ačkoliv jsem je instaloval 6cm od stěny,která má kamenný obklad z jednoho kusu ,který ale vlivem vyšších povrchových teplot začal praskat a trhat od stěny-po 3 letech používání se starými kamny,dvouplášťovými ABX které byly 1cm od stěny se ani nehnul!!!
Popelník malý ,nutno každý den vysypat,pokud budete topit celý den,tak i během topení-topím borovice,smrk 5-8 let uskladněné-předchozí kamna ABX jsem čistil po týdnu=rituál v sobotu.
Oplach skla minimálně funkční ,po 3 -4 dnech černý,nutno čistit,opět ve srovnání s ABX které měly samostatné ovládání oplachu skla a sklo jsem tak čistil po 14 dnech.
Trouba-total nefunkční ,jakmile se zahřeje na cca 150st. C tak vlivem nepřesného zpracování a tepelné roztažnosti se dveře otevřou,protože aretace nemá šanci je udržet v zavřeném stavu=budu reklamovat.
Navíc dveře absence jakéhokoliv těsnění , vnitřní strana křivá ,nepřesně opracovaná,čekal bych alespoň základní strojařské slícování s rámem kamen.
Mám z toho pocit,že místo inzerované kvality jsem si koupil reálně šunt,který přes inzerované parametry nebude schopen topit jako stará původní kamna ABX

Dovre 525 CB černá

Dovre 525 CB černá

Registrovaný uživatel Registrovaný uživatel

Přidáno: 16. listopadu 2022

• Kvalitní zpracování, lícování dílů , povrchová úprava
  • robustní litina- hřeje opravdu dlouho po dohoření
  • Jednoduchost ovládání
  • Čisté spalování (nízká kouřivost nad komínem), plameny hoří u deflektoru
  • Proti klasickému krbu nebo kamnům evidentní úspora dřeva.
  • Oplach skla dosahuje skoro všude kromě dolní části skla, která se zašpiní docela rychle- ofuk sem již nedosahuje a sklo je před žárem stíněno zábranou proti vypadávání polen. U Jotul F100- tam se očouzené sklo vypálí samo, je blíž ohniště.
  • Někomu se nemusí líbit strohý průmyslový tvar bez zbytečných křivek a ozdob.
  • Musel jsem zvětšit vůli na otevírání primárního vzduchu, nýt byl příliš pevný.

Kamna používám zatím týden po výměně za starou krbovou vložku Blanzek, která si na sekundární spalování jen hrála.
Opravdu to funguje a kamna vytáhnou z polen více tepla. Kamna zceal nahradily vytápění plynem v menším rodinném domku. Tvarově se mi úplně nezamlouvají, ale manželce naopak ano, tak není co řešit. očekávám méně dýmu nad komínem a menší spotřebu polen. Zatím tomu vše nasvědčuje.

Ověřený zákazník Zahradní palác Pihrt Jan

Přidáno: 15. listopadu 2022

Zakoupeno v Zahradní palác

• Malej, ale výkonnej.

Registrovaný uživatel Registrovaný uživatel

Doporučuje produkt
  • U kamen jsem něl pochybnosti ale ,nadchla jsou moc dobrá.cena byla také dobrá,
  • asi popelnik za dviřky

Doporučuji,Jsou už o 2000 podražené

Haas+Sohn Manta Top černá/medovník

Haas+Sohn Manta Top černá/medovník

Ověřený zákazník GAS.cz Ověřený zákazník

Zakoupeno v GAS.cz

Doporučuje produkt

Terciální přívod vzduchu, hezký vzhled

Prity WD W29 TV černá

Prity WD W29 TV černá