Poradna Wamsler Colorado černá

Autor: | Vloženo: 28.07.2016 000 14:25 | Témata: Poradna Wamsler Colorado černá

Mají tato kamna také kouřovod zhora nebo jenom z boku.

  • Petr M.

    Petr M.

    28. července 2016

    Dobrý den
    Odtahové hrdlo na kouřovod, tedy možné připojení kouřovodu je zadní. Připojení kouřovodu u kamen se zadním vývodem není oproti kamnům s horním připojením kouřovodu problém, postačí k tomu jedno pravoúhlé nebo 45 st. koleno které se umístí dozadu na odtahové hrdlo, případně lze i bez kolene vodorovným kouřovodem přímo do komína, záleží jak chcete kamna zapojit.
    Nepletu-li se, pak tato kamna mají pevný rošt, což může snížit komfort obsluhy, kdy není možné roštovat za uzavřených dvířek, je to důležité zejména u hnědouhelných briket ale také u dřeva není zevně ovládaný rošt na škodu, neboť umožňuje "provzdušnění"i za chodu bez nutnosti kamna otvírat.
    Alternativním produktem ovšem s pohyblivým roštem mohou být např. kamna fi. Thorma Bozen, ( případně Milano2, Verona apod. ) viz.
    https://www.123shop.cz...
    (vše zadní vývody)

    Nejvhodnějším palivem pro tyto "typy" kamen jsou hn. uhelné brikety a palivové dřevo, méně vhodným uhlí, neboť na to je lépe pořídit kamna s vyšší šachtou jež lze pak pohodlně naložit a zapálit shora=čistota, dlouhá samostatná výhřevnost........(hn. uhlí ořech 1)

    Další alternativou s HORNÍM odtahovým hrdlem mohou být jinak obdobně řešená kamna od fi. Nordica Junior
    viz.
    http://www.gas.cz...
    jež mají sice také pohyblivý rošt což je výhodou jsou však ale dražší a výrobce u nich neuvádí možnost spalovat hn. uhelné brikety, jež jsou z hlediska obsluhy výhodným palivem jelikož umožňují podstatně prodloužit dobu mezi přikládkou, snadno roztopit ze žhavého a na rozdíl od uhlí jsou vhodné i k přímému přikládání protože tak nekouří........

    Další možností s HORNÍM odt. hrdlem a možností spalovat i hn. uhelné brikety jsou kamna Dora 8, POZOR mají uvedený vyšší výkon 8 kw. Starší typy těchto kamen měly dělená dvířka, což bývá malinko praktičtější vzhledem k přikládání i roztápění v případě že je komín "vymrzlý" nebo mívá "horší tah" (spod. dvířka se ponechají chvíli ale jen chvíli otevřená) viz.
    https://krbova-kamna.heureka.cz...
    starší verze s dělenými dvířky viz.
    https://krbova-kamna.heureka.cz...

    • Byla pro vás tato odpověď užitečná?
    • Ano
    • Ne
    • Petr M.

      28. července 2016 - Petr M.

      Dále pak jsou možností i tato kamna:
      http://www.oravakrb.sk...
      (mají i troubu) uvádí vyšší výkon tedy 7 kw , horní vývod na kouřovod
      nebo
      http://www.oravakrb.sk...
      taktéž ale 7 kw horní vývod na kouřovod


    • Petr M.

      28. července 2016 - Petr M.

      Ještě je např. takováto možnost :
      https://www.krbova-kamna.com...

      Jde o kamna shodná s kamny Thorma Verona se zadním vývodem ale s tím rozdílem že mají místo zadního vývodu horní a vzadu jsou dva výdechy teplého vzduchu s možností napojení kovových "hadic" a tím lepšího rozvodu teplého vzduchu, čili zlepšená konveční kamna, jinak pro ně platí stejné jako pro výše uvedená kamna od Thormy.....


Tato otázka byla již uzavřena, protože na ni nikdo během posledních 90 dnů neodpověděl.

Pokud se chcete zeptat na něco dalšího, položte novou otázku.