Poradna Thorma Kerpen 2U4P černá

Autor: | Vloženo: 16.11.2012 000 15:17 | Témata: Poradna Thorma Kerpen 2U4P černá

Horní vývod

Lze sehnat tato kamna i s horním vývodem???

  • Anonymní uživatel

    Anonymní uživatel

    16. listopadu 2012

    Dobrý den,

    tato kamna se s horním vývodem nevyrábějí. Zkuste jiný model od Thormy.

    • Byla pro vás tato odpověď užitečná?
    • Ano
    • Ne
  • Petr M.

    Petr M.

    17. listopadu 2012

    Dobrý den
    Kamna kerpen 2u4p se standartně vyrábí jen s vývodem zadním. Nevidím problém v tom dát na odtahové hrdlo kamen koleno 90st. stačí z tenkostenného ocelového plechu a na něj pak svislou rouru nahoru ke komínové zděři.(sopouchu). Nebojte kamna takto mají dobrý tah.
    Kamna Kerpen 2u4p vlastním a jsou to levná a výborná kamna, napojení kouřovodu lze dle dispozic a užitých kolen provést velice variabilně, těmto kamnům nevadí ani delší kouřovod táhnou i s ním dobře při minimální účinné výšce komína takže se nemusíte bát.
    Topit můžete mnoha způsoby. Nasypete-li kamna hnědým uhlím ořech 1 a zapálíte pak vám budou odhořívat a hřát až 10-12 hodin bez obsluhy a vyjma roztopení neuvidíte z komína nic. Užijete-li uhlí černé hřejí až 20 hodin sama. Tento způsob a další způsoby jak topit jsem uvedl na energoportálu ve vláknu rubrice "Čím topit v kamnech zn. Petry" tam jsem popsal spoustu možností. Životnost kamen je při správném užívání více jak 7 let. Kamna mají levné náhradní díly. Prodávají se i šamoty ke kompletní výměně např. po 7 a více letech. Kamna jsou levná stojí od 2 700- 3200 Kč v solidním obchodě. Jsou univerzální na uhlí hnědé i černé hnědouhelné a dřevěné brikety dřevo tvrdé i měkké, lze topit nepřeberným množstvím způsobů a ekologicky bez kouře. Roštování se provádí při zavřených dvířkách čili si nenaprášíte. Ke vsypu uhlí užijete-li násypný uhlák si též nenaprášíte. S pozdravem Petr M.

    • Byla pro vás tato odpověď užitečná?
    • Ano
    • Ne
    • Petr M.

      17. listopadu 2012 - Petr M.

      Ještě poznámka. Pokud chcete horní vývod proto abyste využili kouřovod ve funkci komína kdy norma horní vývod u topidla vyžaduje možná by to po konzultaci s kominíkem šlo obejít následovně:
      Svislý kouřovod ve funkci komína by se napojil ke kamnům pomocí kusu T přičemž by dále pokračoval pod odtahovým hrdlem kamen až k zemi kde by byl uzavíratelný vybírací otvor na saze, v podstatě by vznikl klasický princip komínu. Vím.že dnes zase není dovoleno nebo doporučováno vybírat saze z místnosti ale co se prašnosti týče nebude větší než vybírat saze přez topidlo, užitím vysavače popela by nebyl žádný problém. Tato možnost by se ale měla zkonzultovat s nějakým odborníkem realizátorem. Petr M.


Tato otázka byla již uzavřena, protože na ni nikdo během posledních 90 dnů neodpověděl.

Pokud se chcete zeptat na něco dalšího, položte novou otázku.