Poradna Thorma Filex Bamberg hnědý

Autor: | Vloženo: 01.11.2019 000 10:06 | Témata: Poradna Thorma Filex Bamberg hnědý

Potřebujeme, aby kamna byla používána na ohřev většího objemu vody.

Je možno horní plochu používat na postavení zavařovacího hrnce s vodou?

  • Petr M.

    Petr M.

    1. listopadu 2019

    Dobrý večer
    Jde v podstatě o "karosovaná" kamna Filex H, horní plotnu je možno užít k vaření u tohoto provedení ji naleznete pod ozdobnou horní mřížkou, jestliže ji odklopíte. Otázkou pouze zůstává, zda i v odklopeném stavu nebude mřížka vzadu velkému hrnci zavazet a zda nebude zavazet přední krycí plech, jeho hrana, i když se dá tedy otevřít , v případě velkého průměru hrnce...Jako možnost se nabízí užít Filex H v klasickém provedení bez krycích plechů "kapotáže", jenže ty jsou cenově o něco výše....
    Další možností, pokud by kamna měla sloužit výhradně k vaření, je pak pořízení malého sporáku, cenově za obdobnou cenu je např. od fi SVT Wamsler Tea chalupář, je spíše na dřevo (uh. brikety) má sice menší topeniště, a není primárně určen k vytápění ale na vaření a manipulaci s velkým hrncem by zase mohl mít "pohodlněji" využitelnou plotnu viz.
    https://sporak-tuha-paliva.heureka.cz...
    Jsou tam i recenze vyrábí se klasicky ve dvou variantách pravý levý....Také je možno se na uvedené možnosti podívat po bazarech, tj. někdy se tam objevují zachovalé sporáky nebo právě i ty Filexy za dobrou cenu, vždy záleží jaký účel mají kamna nebo sporák plnit a kde to mají plnit ( kuchyň obývák, nebo jen technická místnost dílna apod.)

    • Byla pro vás tato odpověď užitečná?
    • Ano
    • Ne

Tato otázka byla již uzavřena, protože na ni nikdo během posledních 90 dnů neodpověděl.

Pokud se chcete zeptat na něco dalšího, položte novou otázku.