Poradna Krbová kamna


Autor: | Vloženo: 25.02.2019 000 09:34 | Témata: Poradna Krbová kamna

Odsavani

daji se kamna napojot na venkovni odsavani obvodovou stenou? dekuji

  • Petr M.

    Petr M.

    27. února 2019

    Dobrý den
    Máte-li na mysli vývod přes stěnu bez komína podobně jako je tomu např. u přímotopů na plyn, tak to nelze. Ale lze za stěnu ven umístit montovaný nerezový komín (alespoň dvou plášťový s nehořlavou tepelnou izolací) , který problém absence komína vyřeší není-li zvenku možnost přistavit komín "zděný". Při splnění jistých podmínek ( horní vývod kamen, čistitelnost a výběr sazí přímo z kamen, minimální odklon od svislice /jestli se nepletu do 30 st./ apod.) lze zrealizovat odvod spalin i pomocí tzv. "kouřovodu ve funkci komína" (zvané též "americký komín") tj. izolovaný nerez komín/kouřovod je vyveden přímo z kamen vzhůru až nad střechu..........kontaktujte kominíka, navrhne optimální řešení..

    • Byla pro vás tato odpověď užitečná?
    • Ano (1)
    • Ne
    • dana

      28. února 2019 - dana

      dekuji a jeste jeden dotaz.nasavani vzduchu jde z venku pres obvodovou zed?


    • Petr M.

      2. března 2019 - Petr M.

      Ano, pak mně ta otázka došla že můžete mít na myslí přívod externího vzduchu ke kamnům. Dle technického listu "ANO". viz.
      https://www.abx-kamna.cz...
      V tabulce si najděte "vzduch" a hned tam máte :"Centrální přívod vzduchu " o průměru 100 mm (neboli 10 cm)
      Při napojení na CPV (cent.přívod. vzd.) se doporučuje, pokud je to technicky možné, napojit kamna "nepřímo", tj. máte např. sklep kde je trvale pootevřená větračka nebo neuzavíratelný větrací otvor apod., přičemž CPV se pak vede z tohoto sklepa, místo přímo z vnějšího prostředí...Je to zejména proto, že vzduch přímo zvenku může být v mrazivých dnech velmi studený a i když kamna mívají třeba předehřívání tohoto vzduchu, přesto to může znamenat jisté ochlazení topeniště což není pro spalování úplně optimální....Někdy se také z tohoto důvodu kamna napojují třeba i o něco delší cestou než by bylo ve skutečnosti třeba...A někdy se také přímo dá zrealizovat odkouření komín přímo s nasávacím kanálem CPV. Nejsem odborníkem na tuto problematiku CPV, takže v případě dalších dotazů a zejména k těmto kamnům zkuste kontaktovat přímo výrobce ABX, měl by vám být schopen poradit nejlépe.........


Tato otázka byla již uzavřena, protože na ni nikdo během posledních 90 dnů neodpověděl.

Pokud se chcete zeptat na něco dalšího, položte novou otázku.