Poradna Krbová kamna


Autor: | Vloženo: 10.11.2016 000 15:47 | Témata: Poradna Krbová kamna

Výměna dvířek se sklem.

Babička má tato kamna s plnými dvířky,je možná dodatečná výměna za dvířka skleněná jako u modelu NOSTALGIE a kolik je asi cena?
Děkuji.

  • Petr M.

    Petr M.

    10. listopadu 2016 - Nejlepší odpověď Autor otázky označil tuto odpověď jako nejlepší.

    Dobrý večer
    Teoreticky by dvířka měla jít vyměnit za prosklená , ovšem tím přijdete o regulátor vzduchu "šoupátko" jež je na původních litinových dvířkách. Důležité je, zda mají mimo to kamna ještě na zadní stěně v horní části spalovací komory přívod vzduchu (měly by tam být takové "díry") a pokud ano, chtělo by to srovnat s přívodem vzduchu u prosklené verze, aby množství sekundárního vzduchu bylo dostatečné.
    Jinak tedy litinová dvířka mají i své nesporné výhody, jde o materiál velmi trvanlivý, řešení přívodu vzduchu šoupátkem umožňuje "variabilnější nastavení", jsou méně náchylná na "rozbití" a netřeba je vůbec čistit....
    Dvířka by šlo objednat jako náhradní díl, zkuste se obrátit např. na J.V.Rouska nebo kteréhokoliv jiného prodejce těchto kamen jež je schopen náh. díl sehnat, zároveň vám sdělí cenu.......
    Nejlepší je prohlédnout si napřed důkladně prosklenou verzi vč. přívodu vzduchu v "reálu" (kdekoliv kde kamna prodávají)

    • Byla pro vás tato odpověď užitečná?
    • Ano (1)
    • Ne

Tato otázka byla již uzavřena.

Autor otázky byl spokojen s obdrženou odpovědí, proto je otázka uzavřena a nelze na ni dále reagovat. Pokud se chcete zeptat na něco dalšího, položte novou otázku.