Poradna Krbová kamna


Autor: | Vloženo: 11.02.2015 000 17:30 | Témata: Poradna Krbová kamna

Ohřev vody,nebo pokrmu na kamnech

Dobrý den,chceme si koupit kamna Thorma Bozen na chatu a zajímalo by nás,jestli se dá na kamnech uvařit voda na kávu či čaj,nebo ohřát jídlo. .:D

  • Petr M.

    Petr M.

    11. února 2015 - Nejlepší odpověď Autor otázky označil tuto odpověď jako nejlepší.

    Dobrý den,večer
    Ano, kamna Thorma Bozen ať již ve verzi a) (dělená plotna +tálek a tmelená šamot. vyzdívka) nebo ve verzi b) (jednolitá plotna, vyskládaná šamot. vyzdívka, současně více prodávaná verze) mají varnou plotnu.

    Plotnu lze tedy užít jak k vaření a to v aktivní fázi kdy kamna hoří plamenem, tak k ohřívání pokrmů, jsou-li kamna ve stáložárné fázi (palivo je již odhořelé na žhavé nehoří již plamenem ale stále "žhne".

    Kamna "umí" v podstatě všechna paliva, v případě užití převážně jen na uhlí spalované stylem "odhořívání shora" (čisté bezobslužné mnohahodinové spalování uhlí zejména hnědého) doporučuji raději volit kamna s hlubší šachtou.(např. Kerpen, wamsler calor atd.) Takovým "kompromisem" mezi kamny s hlubokými šachtami a kamny s šachtami polovičními jako jsou např. právě bozen,ale i milano,verona , merano, meran (varné plotny) jsou kamna Thorma filex, rovněž s varnou plotnou, a dvířky orientovanými na šířku, pro snazší přiložení dřeva.

    https://krbova-kamna.heureka.cz...

    U všech těchto kamínek je možnost roštovat při uzavřených dvířkách kamen=čistota při zbavování popele + praktický popelník pro případ topení hn. uh. briketami či uhlím.

    • Byla pro vás tato odpověď užitečná?
    • Ano (1)
    • Ne

Tato otázka byla již uzavřena.

Autor otázky byl spokojen s obdrženou odpovědí, proto je otázka uzavřena a nelze na ni dále reagovat. Pokud se chcete zeptat na něco dalšího, položte novou otázku.