Poradna Krbová kamna


Autor: | Vloženo: 08.08.2014 000 16:37 | Témata: Poradna Krbová kamna

Rozdíl v názvu

Dobrý den, rád bych se zeptal jaký je rozdíl v názvech kamen Thorma Kerpen 2U4P , 2U4P b, a Thorma Kerpen II . Zajímalo by mě čím se liší tyhle druhy případně co mají navíc. Při pohledu na obrázek nejde zjistit rozdíl, všechny vypadají stejně.

  • Petr M.

    Petr M.

    8. srpna 2014

    Dobrý večer přeji
    Snad pro Vás budou užitečné informace, které jsem již zde v poradně uvedl viz:

    https://krbova-kamna.heureka.cz...

    Chybí zodpovědět o co jde v případě kamen Thorma Kerpen II viz. např. odkaz:
    http://www.thorma.sk...

    Dle fotografie jež výrobce u těchto kamen uvádí by mělo jít o kamna Kerpen 2u4p b (tedy bé, viz. první odkaz) za předpokladu, že fotografie je "autentická", mimochodem verzi Kerpen 2u4p b jsem viděl např. i s jinými "kličkami" dvířek (ze silného plechu namísto "litých") takže buď se označení Kerpen II užívá pro jinak užívané označení Kerpen b, nebo jde ještě o nějaké " nyance" (např. ty kličky dvířek atp.) Funkčně by však měla vyhovět všechna tato kamna, neboť jde většinou jen o drobné odlišnosti.
    (V případě pochyb lze také přímo kontaktovat výrobce viz. odkaz.Osobně mi dobře slouží Kerpen 2u4p verze a) a to již řadu let bez problémů ale vlastním též 2u4p b) funkčně jsem neseznal rozdílu)

    Jen ještě doplním, že nejlepší je využít tato kamna na hn. uhlí ořech 1, a to způsobem "odhořívání shora", jež zajistí mnoha hodinovou bezobslužnou výhřevnost a to v podstatě bez kouře a zápachu z komína. Něco k topení v těchto kamnech jsem uvedl například zde:

    https://krbova-kamna.heureka.cz...

    Kamna Kerpen jsou schopna poskytnout "rychlé teplo", vhodné jsou mimo jiné tedy i např. na chalupu, ale pochopitelně bez problémů slouží i jako hlavní zdroj tepla (trvalé bydlení) a to řadu let ačkoliv pro takové užití nejsou výrobcem přímo doporučena. Chcete-li kamna schopna poskytovat spíše nižší a delší výkon (zejména trvalé bydlení) pak můžete zvolit například i "sesterská kamna" Calor od fi. wamsler a to jak verzi A tak i T a S, materiálově jsou kamna na cca "stejné úrovni" jako kamna Kerpen od fi, Thorma, nevýhodou oproti Kerpenům je absence roštového táhla, jež však lze po záruce úspěšně dodělat. Něco málo k těmto kamnům naleznete např. zde
    https://krbova-kamna.heureka.cz...
    Jak kamna Calor tak i Kerpen patří do skupiny "tradičních šachtových kamen na dřevo a uhlí", ale v podstatě umí skoro všechna paliva, každé se spaluje jiným způsobem a při správném provozování těchto kamen jsou schopna poskytovat tepelnou pohodu s minimem obsluhy po mnoho hodin. (stáložárný provoz)
    V případě dalších dotazů rád zodpovím (budu-li vědět).

    • Byla pro vás tato odpověď užitečná?
    • Ano (2)
    • Ne

Tato otázka byla již uzavřena, protože na ni nikdo během posledních 90 dnů neodpověděl.

Pokud se chcete zeptat na něco dalšího, položte novou otázku.