Poradna Krbová kamna


Autor: | Vloženo: 27.08.2013 000 21:51 | Témata: Poradna Krbová kamna

Jakou značku doporučujete, které se vyhnout

Chci si pořídit krbová kamna, ale jsem bez zkušeností. Poradí někdo na co a na jakou značku si dát pozor, případně se jí vyhnout a naopak, s kterou máte dobré zkušenosti a proč? Předem děkuji

  • Petr M.

    Petr M.

    29. srpna 2013

    Dobrý den
    Co se týká "značek" je dobré pročítat recenze na jednotlivá kamna.
    Jste-li bez zkušeností pak abyste věděl na jaké "typy" kamen se orientovat je dobré si zodpovědět alespoň pár základních otázek.
    1.Co od kamen očekáváte.
    -mají-li sloužit jako pouze doplňkové topidlo,podpora hlavního vytápění,
    nebo jako hlavní topidlo.
    2. Čím chcete topit, zda-li jen dřevem, nebo i uhlím a hnědouhelnými briketami.(osobně doporučuji taková jež umí i uhlí a brikety)
    3. Jaký výkon by kamna měla mít, to souvisí s bodem 1., a dále s tím jaký prostor (objemově) chcete vytápět, jaké máte případně tepelné ztráty, zda-li je vytápěný objekt obýván celoročně, nebo příležitostně (chata, chalupa, rekreační objekt atp.) případně i jakou má polohu hory, nížina atd.
    4. Jaký máte komín, tah, případně budete-li zřizovat- poradí kominík
    5. V jaké cenové relaci se můžete pohybovat např. levnější do 10 tisíc, dražší atd.
    6. Jaké máte estetické nároky, design kamen atd.
    7. Chcete-li zároveň užít kamna i k příležitostnému vaření, mají-li varnou plotnu, chcete-li kamna sálavá (tradičnější provedení) nebo konvekční (horký vzduch se od kamen šíří konvekcí prouděním, většinou dvouplášťové modely)
    8. Jakou budou mít kamna orientaci vzhledem k ostatním místnostem a vnitřní členitosti prostoru. Souvisí s bodem 1. (přílišná členitost, zakřivenost- vzduchové prostupy nebo kamna s výměníkem, nebo dvoje kamna orientována protilehle atd.)
    Snad jsem na nic podstatného nezapomněl, případně může někdo doplnit upřesnit, či opravit.
    Osobně mám dobrou zkušenost se značkou Thorma a Wamsler, a to s levnějšími modely odvozenými od tradičních klasických kamen. Čistě subjektivně jde o takovou zlatou střední cestu. Proč?
    (stáložárná, s malými nároky na obsluhu a údržbu)
    Na trhu je ale i spousta jiných dobrých značek. Výběr je rozhodně velký, je třeba číst recenze, a také je možné toto prodiskutovat s obchodníky jež kamna prodávají, pozeptat se na jaká kamna mají nejméně reklamací s jakými kamny bývají lidé většinou spokojeni a s kterými mívají potíže. (zde je ale na místě určitá obezřetnost- snaha prodat atd.)

    • Byla pro vás tato odpověď užitečná?
    • Ano (2)
    • Ne
    • Václav Petrák

      25. října 2013 - Václav Petrák

      Dobrý den, děkuji za odpověď. Zaměřil jsem se na recenze, kde si člověk vytvoří představu, které značce se se díky nekvalitním materiálům, špatné komunikaci, nevyřizování reklamací, vyhnout. Václav Petrák


  • Naradinazahradu.cz

    Naradinazahradu.cz

    18. září 2013

    Hodně záleží na druhu krbových kamen, které si chcete pořídit ( teplovodní nebo horkovzdušná, s výměníkem nebo bez, ... ), na materiálu ze kterého jsou vyrobena, možnostech odvodu plodin...
    Na trhu je celkem velké množství značek ze kterých si můžete vybrat. Každopádně naše společnost zůstala nakonec u značek Jotul, HAAS+SOHN, Kratki a Thorma, které můžeme vesměs doporučit. Kamna jsou mezi zákazníky velmi vyždadována, máme na ně v drtivé většině pozitivní reference, minimum reklamací. Náhradní díly i kouřovody jsou snadno dostupné.

    http://www.mamtechnika.cz...
    V případě dotazů nás neváhejte kontaktovat.
    M&M Technika s.r.o.
    Libuň 223, 50715
    Tel./Fax.:+420 493 620 976
    Mobil:+420 603 487 786
    http://www.mamtechnika.cz...

    • Byla pro vás tato odpověď užitečná?
    • Ano
    • Ne
    • Václav Petrák

      25. října 2013 - Václav Petrák

      Děkuji, že jste odpověděl na to, co jsem se ptal :-) V.P


Tato otázka byla již uzavřena, protože na ni nikdo během posledních 90 dnů neodpověděl.

Pokud se chcete zeptat na něco dalšího, položte novou otázku.