Poradna Krbová kamna


Autor: | Vloženo: 06.10.2012 000 20:07 | Témata: Poradna Krbová kamna

HS Flamingo Meland(Vega) nebo Haas Sohn Vaasa Plus III

Poradíte,prosím,která kamna z uvedených s ohledem na kvalitu a životnost pro cca 60m2?
Děkuji.

  • Jan Krobot

    Jan Krobot

    6. října 2012

    Dobrý den, s ohledem na počet reklamací bych doporučil kamna Vaasa Plus III. Haas si drží jiždou dlouho dobrou kvalitu výrobků a nemáme na tyto kamna reklamace. Co se týká HS Flamingo tak kamna dobrá s větším topeništěm možností připojení na CPV. Výrobce se snaží působit nízkou cenou a vymoženostní modernít a dražších kamen. Kvalita je různá záleží na jaký kus narazíte. Nekterá kamna jsou bez reklamace s naprostou spokojeností u některých kamen máme reklamace na mezeru mezi korpusem a dvířky topeniště. Od letošního roku prošla výroba inovacemi což by mělo vést ke zlepšení kvality kamen HS Flamingo. Za zmínku ovšem stojí novinka Haas + Sohn kamna Hartola http://www.izolace-zatepleni.eu.... Cena je stejná jako Vaasa. Kamna jsou modernější mají větší účinost.

    • Byla pro vás tato odpověď užitečná?
    • Ano
    • Ne
    • Václav

      6. října 2012 - Václav

      Děkuji za reakci.
      HS-Hartola jsem zvažoval také,ovšem musím řešit designový prvek,a tyto mi nevyhovují.Další aspekt,který jsem nezmínil,je,že kamna nejsou hlavní zdroj vytápění.
      Nicméně více se přikláním k Haas Sohn Vaasa III,případně IV.
      Je u nich také tzv. oplach skla?Topeniště je menší znatelně?
      Děkuji pane Jane.


    • krobot

      6. října 2012 - krobot

      Nevím přesně neměřil jsem to, ale topeniště bude odhadem menší o 3 cm na šířku. Oplach skla ano. Oplach skla hodně záleží na používání správného paliva, dobrého tahu komína a těsnění dvířek. http://www.izolace-zatepleni.eu...


    • Václav

      6. října 2012 - Václav

      Děkuji,to není tak dramatické.
      Komín mám Schiedel Uni Plus průměr 20.


    • krobot

      6. října 2012 - krobot

      Vzhledem k tomu, že kamna jsou kombinace antracitu a sříbra doporučuji kouřovody v antracitu. Haas má poměrně dobré ceny i na kouřovody a máte zde jistotu stejné barvy. Samozřejmě bude nutné použít redukci. Kouřovody ve 150 a pak redukovat napojení do komínu na 200. Je možné redukovat na kamnech a použít kouřovody 200mm ale to nevypadá dobře. Pro konrétní nabídku kamen a kouřovodů bych potřeboval zaslat na e-mail [email protected] informaci kolik trubek a jak dlouhé budete potřebovat a jaké koleno.


Tato otázka byla již uzavřena, protože na ni nikdo během posledních 90 dnů neodpověděl.

Pokud se chcete zeptat na něco dalšího, položte novou otázku.