Poradna Kratki Koza K7 černá

Autor: | Vloženo: 20.09.2015 000 21:16 | Témata: Poradna Kratki Koza K7 černá

Zápach při topení a provozu

Tyto krbová kamna mám už třetí sezónu a pořád při topení zapáchají. Není to únik kouře ani netěsnost, ale prostě pořád smrdí jakoby od vypalování barvy. V návodu se píše, že tento zápach po krátkém čase od prvního použití vymizí, ale nestalo se tak. Co tam může smrdět? Nesetkal se někdo s tímto problémem? Kamna jinak nemají chybu, až na ten zápach.

  • Petr M.

    Petr M.

    20. září 2015

    Dobrý večer
    Ano,lidí kteří mají s tímto problém je víc, žel bohu i já se s tím setkal jde většinou (vyjma ještě přepáleného prachu) o barvu. S tímto mělo respektive má "problém" v současnosti vícero výrobců kamen a některým zákazníkům na toto byla uznána i reklamace, kdy výrobce připustil "nevhodnost nátěru".
    Mám starší kamna od výrobce Thorma a zároveň jejich novější verzi, kdy právě u té nové se zápach objevuje téměř při každém zatopení (kamna jsou již dávno "po záběhu" barva by měla být dávno "vypálena" jak uvádí každý výrobce kamen) u starší verze se zápach neobjevuje není to proto že by byla kamna lépe vypálena (starší) ale je evidentní , že výrobce tak jako mnoho ostatních použil "jiný nátěr",jinak s kamny také velká spokojenost.
    Podobné je to i se šamoty u kamen s vnitřní vyzdívkou, mohu konstatovat, že kvalita šla rapidně dolů v porovnání se staršími výrobky a opět je to trend který jde "napříč výrobci".
    U nátěru to tedy vidím na reklamaci, pokud jsou kamna ještě v záruce, případně zkusit jiný nátěr buďto kupovaný (je jich víc ne každý je dobrý) nebo se uchýlit ke "starým recepturám" (grafit, olej, saze, železné piliny) :-)

    • Byla pro vás tato odpověď užitečná?
    • Ano
    • Ne
    • Petr M.

      20. září 2015 - Petr M.

      Možná by neškodilo i tehdy když již kamna v záruce nejsou kontaktovat výrobce, přímo, či přez prodejce, jde přece jednoznačně dalo by se říct o výrobní vadu, ne ?


Tato otázka byla již uzavřena, protože na ni nikdo během posledních 90 dnů neodpověděl.

Pokud se chcete zeptat na něco dalšího, položte novou otázku.