Poradna Kratki Koza K7 černá

Autor: | Vloženo: 19.09.2015 000 23:22 | Témata: Poradna Kratki Koza K7 černá

Půjdou do Mobilheimu?

Dobrý den, chtěl bych tyto kamna do mobilheimu, myslite že pokrít stěnu plechem a na plech položit obklad postací? Budou zhruba 20 cm od drevěnè stěny. Děkuji

  • Petr M.

    Petr M.

    20. září 2015 - Nejlepší odpověď Autor otázky označil tuto odpověď jako nejlepší.

    Dobrý den



    Při ochraně stěny za kamny nebo i vedle kamen (jsou-li např. kamna v rohu) je nutné nechat mezi plechem chránícím stěnu a stěnou mezeru, aby zde mohl volně proudit vzduch, plech tak bude odrážet intenzivní sálání od kamen a zároveň tím že nebude "přímo na stěně" se zamezí zvýšené předávání tepla stěně "vedením" (kondukcí) od teplého plechu.
    Velikost mezery mezi plechem (ochrannou nehořlavou deskou) a stěnou má být taková, aby se při topení stěna za plechem v žádném případě nepřehřívala, odstupové vzdálenosti jež je nutno dodržet od kamen jsou uvedeny v návodu nebo tech. listech kamen. (při užití zástěny je možné odstupové vzdálenosti snížit cca na polovinu)
    Zjednodušeně:
    KAMNA - VOLNÁ VZDUCHOVÁ MEZERA- NEHOŘLAVÁ STÍNÍCÍ DESKA (např. plech) - VOLNÁ VZDUCHOVÁ MEZERA- CHRÁNĚNÝ PŘEDMĚT NEBO STĚNA......
    (např. kamna mezera minimálně dvacet centimetrů /záleží ale na tom co uvádí výrobce/ ochranná deska nebo plech, mezera minimálně pět centimetrů stěna)

    Plech můžete obložit kachlemi pomocí nehořlavého upevnění.


    Otázkou je, zda-li nejsou uvedená kamna pro mobilheim (vzhledem k velikostem ) příliš výkonná, dle mně by plně postačily i 5 kw kamna.

    • Byla pro vás tato odpověď užitečná?
    • Ano (3)
    • Ne

Tato otázka byla již uzavřena.

Autor otázky byl spokojen s obdrženou odpovědí, proto je otázka uzavřena a nelze na ni dále reagovat. Pokud se chcete zeptat na něco dalšího, položte novou otázku.