Poradna ABX Helvetia KP I bílá/hnědá

Autor: | Vloženo: 27.02.2018 000 18:27 | Témata: Poradna ABX Helvetia KP I bílá/hnědá

Zakouřuje se sklo dvířek,co dělat?

Mám tyto krbová kamna a poslední dobou se neustále černí sklo dvířek,můžete poradit co se s tím dá dělat,nebo v čem je problém?Děkuji

  • Petr M.

    Petr M.

    1. března 2018 - Nejlepší odpověď Autor otázky označil tuto odpověď jako nejlepší.

    Dobrý den
    Pokud před tím problémy nebyly mohlo by to být vlhkostí dřeva (nezvlhlo? je dostatečně suché?) dále pak zaneseným kouřovodem případně i komínem doporučuji preventivně vyčistit, mají kamna dostatečný přívod vzduchu? (je-li přísun z místnosti, nedošlo k utěsnění výměně oken apod.?) Dále by bylo dobré se podívat na samotná kamna deflektory apod., tedy místa od zraku "odvrácená" kde by se mohly usazovat saze případně jemný popel, čili ověřit zda jsou kamna uvnitř ve všech částech čistá a průchozí, zda nejsou někde uvnitř "poškozena" (praskliny díry apod.) V souvislosti s nynějšími nízkými teplotami se zvyšuje i komínový tah, jste-li zvyklí nastavovat kamna jistým způsobem možná by to chtělo provést korekci tj. po rozhoření jen tolik vzduchu aby kamna plynně hořela ale nehasla zároveň ale aby nehořela příliš prudce. Budou-li problémy přetrvávat zkusil bych se obrátit na servisní zázemí prostřednictvím prodejce nebo přímo svůj dotaz vznést na výrobce. (kontakt viz. net, popsat co nejvýstižněji "závadu")

    • Byla pro vás tato odpověď užitečná?
    • Ano (2)
    • Ne

Tato otázka byla již uzavřena.

Autor otázky byl spokojen s obdrženou odpovědí, proto je otázka uzavřena a nelze na ni dále reagovat. Pokud se chcete zeptat na něco dalšího, položte novou otázku.