Poradna Krbová kamna


Autor: | Vloženo: 13.05.2016 000 15:53 | Témata: Poradna Krbová kamna

Studená kamna

Krbová kamna ve kterých se topí od rána do večera hřejí jen sklem jinak na nich udržíme ruce.Pouze roury do komína jsou vlahé.

  • Petr M.

    Petr M.

    13. května 2016

    Dobrý den

    Nevím tedy o jaká kamna konkrétně jde, obecně ale asi půjde o taková která mají velmi dobře zaizolované topeniště, čímž se sleduje zejména zvýšení teploty ve spalovací komoře= hospodárnější a delší spalování, na jedno naložení, nebo také může jít o kamna určená do nízkoenergetického nebo dokonce i pasivního domku kde je snaha "stlačit výkon" na co nejnižší mez, jinak by docházelo k permanentnímu přetápění....
    Samozřejmě máte-li kamna která výkonově nevyhovují bylo by záhodno tato vyměnit za odpovídající....jde-li o nová a drahá kamna je to jistě nepříjemné řešením může být bazar nebo inzerce, byť tedy existují i levná a výkonná kamna otázkou je co vytápíte (objem/zatepleno/ nezatepleno, ideálně znát tepelnou ztrátu vytápěného prostoru apod.)

    • Byla pro vás tato odpověď užitečná?
    • Ano (1)
    • Ne
    • Petr M.

      13. května 2016 - Petr M.

      Pokud jde pouze o "momentální stav" tzn. kamna nejsou schopna dosáhnout kýženého výkonu pak může také jít o nedostatečný tah komínu daný vyšší venkovní teplotou (tzv. topení v přechodném období) nebo zanesenými kouřovody či částmi kamen (např. deflektory na nichž je vrstva popele sazí apod. V tomto případě je první pomocí vyčistit spalinové cesty komín i kouřovod, vyčistit kamna, topit s menší dávkou paliva ale za to s vyšším přísunem spalovacího vzduchu daného především primárním (většinou je na spod) vzdušníkem šoupětem, růžicí, (či ovládaného páčkou)


Tato otázka byla již uzavřena, protože na ni nikdo během posledních 90 dnů neodpověděl.

Pokud se chcete zeptat na něco dalšího, položte novou otázku.